Szyberdach dziwnie się zachowujący!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kugel12
    Classic
    • 2007
    • 31

Pozdrowienia dla srebrnego liftbacka ktory smignal dzis w Poznaniu na skrzyzowaniu Bukowska/Przybyszewskiego w strone centrum. Niestety nie dojrzalem numerow
    Widziany ok 17:20
  • gisama
    Ambiente
    • 2006
    • 118

Witam, dzisiaj stałem sie właścicielem 1,9 TDI (110 km) L&K z 2000r. Szyberdach (elektr.) dziwnie się zachowuje np. przy zamykaniu "dojeżdża do połowy i się wraca, albo powrót z pozycji uchylonej możliwy tylko przez lekkie rozsunięcie i powrót do pozycji wyjściowej. Ponadto zamknięty szyberdach jest w pozycji jakby o 1 kropeczkę za tzn. szyberdach nie jest idealnie w płaszczyźnie dachu. Podczas zamykania jest w idealnej pozycji, ale silnik robi jeszcze 1 "malutki" kroczek. Proszę o pomoc - mieszkam w pobliżu Trójmiasta.
    Pzdr Mariusz

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Poszukaj, kilka tygodni temu pisalem komus co zrobic jak szyber zamyka sie w inne pozycji niz mu kaza. Musisz wyzerowac mu ustawienia i recznie dociagnac na "0". Pokretlo z kluczem jest pod ta klampa z pokretlem.
      Spritmonitor.de

Komentarz

w czasie szybkiej jazdy w wielu autach wystepuje problem z zamknieciem bo szyber wraca-poprostu zadziala czujnik przeciazeniowy

Komentarz

• Gugcio
          Ambiente
          • 2006
          • 152

Mam ten sam model i rocznik i do tego ten sam problem poradziles sobie jakos z tym??
          sorki jak naruszylem regulamin odswierzaniem ale jestem tu nowy i zaluje ze dopiero teraz tu trafilem.
          L&K moja pierwsza Miłość
          Hamulce ATE PD + Klocki TRW
          KYB Excel G

Komentarz

• gisama
            Ambiente
            • 2006
            • 118

Udało mi się doprowadzić do ładu szyberdach. Najpierw ustawiłem pokrętło elktr. na pozycji neutralnej, nastepnie po ściągnięciu pokrywy pokrętła ręcznie ustawiłem szyberdach. Na chwilę wyjąłem bezpiecznik od szyberachu - u mnie nr 18. I teraz szyberdach ustawia sie tak jak powinien.
            Pzdr Mariusz

Komentarz

• Gugcio
              Ambiente
              • 2006
              • 152

nom ja mialem problem z tym ze po 15 minutach niby juz zrobilem ale jak sie okazalo otwieralo sie za gleboko i zgrzytalo troche no i probowalem tak dlugo az sie udalo wkoncu do tego podczas naprawy roozpadalo sie strasznie co utrodnilo zabawe :szeroki_usmiech pozdrawiam
              L&K moja pierwsza Miłość
              Hamulce ATE PD + Klocki TRW
              KYB Excel G

Komentarz

Pracuję...